A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Здорове харчування - запорука гармонійного розвитку дітей

Дата: 04.01.2018 16:23
Кількість переглядів: 1189

3 січня 2018 року  начальник відділу освіти Олександр Іванченко провів чергову апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів та  спеціалістами відділу. На нараді проаналізовано роботу шкільних їдальнь у поточному навчальному році: проведення ремонтів, поповнення парку обладнання, забезпечення відповідною  документацією, примірним меню, кваліфікованими кадрами, а також визначено    завдання відділу  освіти на 2018 рік по вдосконаленню методів і форм організації гарячого  харчування учнів.  

Стан організації  харчування дітей  перебуває на постійному контролі міської ради та відділу освіти, а впродовж навчального року неодноразово аналізується на нарадах керівників освітніх закладів.  Сьогодні це питання залишається одним із найбільш актуальних та заслуговує на особливу увагу ще й тому, що сучасне навчання у школі потребує високого розумового та фізичного навантаження й супроводжується значними енерговитратами. Діти, відвідуючи додаткові заняття, гуртки, секції, групи продовженого дня, нерідко проводять у школі по  7-8 годин.  Серед умов, які впливають на активну діяльність дітей, важливе місце займає правильна організація та додержання режиму харчування.

 Відповідно ст.21 Закону України «Про освіту»  відповідальність за організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти, додержання в них вимог санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм покладається на засновника, яким є Глобинська міська рада,  та  керівників навчальних закладів.

Усі загальноосвітні навчальні заклади комунальної власності мають харчоблоки, приміщення їдалень, в яких створені умови для організації гарячого  харчування. В 2017-2018 навчальному   році  харчуються 1442 учні.  Безкоштовним харчуванням   охоплено 756 учнів початкових класів, 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 34 дітей з малозабезпечених сімей, 45 дітей, батьки яких є учасниками АТО та 4 дітей,  що навчаються за інклюзивною формою. Вартість харчування дітей цих  категорій становить 10 грн. Рішенням двадцять дев’ятої сесії першого скликання Глобинської міської ради від 21 грудня 2017 року   №1279  «Про затвердження загальної плати за   харчування   дітей   у закладах загальної середньої та дошкільної освіти  Глобинської  міської  ради»  з 01.01.2018 року вартість збільшено до 15 грн. на одну дитину.    

Відділ освіти та керівники навчальних закладів забезпечують систематичний контроль за якістю продукції, що постачається у шкільні їдальні, за наявністю супровідних документів, які свідчать про її походження та якість, а також за  дотриманням умов транспортування, товарного сусідства та термінів зберігання продуктів харчування. Але в  2017 році виникало ряд проблем щодо  поставки саме якісних продуктів, тому постає завдання   вдосконалення методів і форм організації гарячого  харчування учнів. Присутніми було визначено, що найбільш оптимальним вирішенням даного питання є надання послуг в навчальних закладах підприємствами громадського харчування.  За результатами розгляду даного питання прийнято рішення про проведення тендеру на визначення відповідного підприємства.                               


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень